Wat doet Cocoa Horizons

Met het Cocoa Horizons certificaat richt Koetjesreep zich rechtstreeks op het ondersteunen van duurzame cacaoteelt. Hierbij ondersteunen we het proces dat bijdraagt aan een betere toekomst voor de verschillende cacaoboeren. Maar ook bosvriendelijke cacaoteelt en het tegengaan van kinderarbeid zijn een van de vele voordelen aan het Cocoa Horizons programma.

Uitdaging

Cacao wordt meestal geproduceerd door kleine boeren in afgelegen gebieden. De meeste cacao ter wereld komt uit West-Afrika, een gebied dat wordt geconfronteerd met de belangrijkste uitdagingen op het gebied van duurzaamheid in de industrie. Onder hen: beperkte kennis en begrip van goede landbouwpraktijken, verouderende boerderijen en uitgeputte grond, de onvoorspelbare effecten van klimaatverandering, en een gebrek aan financieringsopties om te investeren in productiviteitsactiviteiten.

Gemeenschap

Cacaogemeenschappen missen vaak basisinfrastructuur en diensten waaronder scholen, geletterdheid en beroepsopleiding, toegang tot veilig water en basisgezondheidszorg. Genderongelijkheid is ook van invloed op de duurzaamheid van cacaolandbouwgemeenschappen, waarbij vrouwen beperkte mogelijkheden hebben om vaardigheden op te bouwen en inkomsten te genereren.

Milieu

Via Cocoa Horizons worden gegevens over de boerderijen verzameld om de unieke behoeften van elke boer te begrijpen en op maat gemaakte bedrijfsplannen te ontwikkelen om de bestaansmiddelen te verbeteren, en om de impact van de door de Cocoa Horizons foundation gefinancierde activiteiten te meten. Als de verwachte impact niet wordt gerealiseerd, zal de Cocoa Horizons foundation haar aanpak continu verbeteren om haar verplichtingen op het gebied van productiviteit, gemeenschap en milieu na te komen. Produktiviteit
Produktiviteit
 Milieu
Milieu
Gemeenschap
Gemeenschap