Wat doet Mercy Ships

Mercy Ships is een internationale organisatie die streeft naar meer toegang tot medische zorg wereldwijd. Met het grootste private ziekenhuisschip ter wereld – de Africa Mercy – wil Mercy Ships de leemtes in de gezondheidszorg van ontwikkelingslanden opvullen. Tegelijk pakt Mercy Ships de meest urgente chirurgische nood van de armste bevolking aan. Het einddoel is een permanente verbetering van de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland.

Schepen

Mercy Ships heeft 2 ziekenhuisschepen nl de Global Mercy and de Africa Mercy. Aan boord van deze ziekenhuisschepen werken bekwame vrijwilligers die eersteklas medische hulp verlenen: dokters, verpleegkundigen, maar ook ingenieurs, technici, en nog veel meer. De hulpverlening is gratis en focust zich op chirurgische specialisaties als tumoren, orthopedie, reconstructieve plastische chirurgie, cataract en fisteloperaties. Zieke mensen krijgen een nieuwe toekomst en worden niet langer uitgesloten door hun gemeenschap.

 

Mooie cijfers

In 40 jaar heeft Mercy Ships al meer dan 100.000 operaties uitgevoerd in 56 ontwikkelingslanden. Het huidige ziekenhuisschip, de Africa Mercy, ontvangt jaarlijks meer dan 1.000 vrijwilligers. Met 5 operatiekamers en 82 bedden voor patiënten aan boord is dit 152 meter lange schip het grootste private ziekenhuisschip ter wereld. Op hetzelfde moment kunnen er zo’n 400 volwassen vrijwilligers en 50 kinderen verblijven. Tot juni 2020 ligt de Africa Mercy in het Senegalese Dakar, waar het tot 2.000 gratis operaties zal uitvoeren.

Lekker delen

Koetjesreep is al verschillende jaren partner van Mercy Ships. Op de bekende cacaoreepjes prijkt ook het logo van Mercy Ships. Daarnaast gaat er bij elke aankoop van Koetjesreep een deel van de omzet naar Mercy Ships. Hierbij draag je als consument ook bij aan een gratis operatie in de armste regio's van Afrika. Dezelfde gebieden waar ook de lekkere cacao vandaan komt.