Koetjesreep, al bijna 100 jaar lekker delen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat de naam Koetjesreep zowel bij jong als oud een belletje doet rinkelen, is geen toeval. Al sinds de tweede helft van de vorige eeuw is het reepje ingeburgerd in Nederland en Vlaanderen. Als onderdeel van onze cultuur en favoriet van velen. De iconische koe en de blauwe kleur roepen blije herinneringen op bij ouders, grootouders en jawel, ook bij kinderen. Een reepje voor iedereen dus. Ideaal om te delen! 

 

 

 

 

Dit is waar het ooit allemaal begon. De Pette-Boon chocoladefabriek in Wormerveer waar de eerste Koetjesreep van de band rolde. Het gebouw kreeg ondertussen een andere bestemming en de productie verhuisde. Maar Koetjesreep bleef ingeburgerd in de Nederlandse samenleving. En in de Vlaamse. Er werden zelfs liedjes over gemaakt. Denk maar aan de hit van De Jeugd van Tegenwoordig. 

Het tussendoortje om te delen

“Of het nu gaat om een reepje dat je doormidden breekt, of een grote zak die je opentrekt met vrienden, bij Koetjesreep geloven wij dat delen lekker is. Van vader op zoon, van grootmoeder op kleindochter. Kindjes en volwassenen onder elkaar.”

 

 

 

Het is een reepje met een rijke geschiedenis. Zo werd de verpakking regelmatig gerestyled. Maar de smaak, die bleef. En dus valt de cacaofantasie bij ouders, grootouders en zeker de kleinsten onder ons in de smaak. Het is een kleine beloning. Een lekker tussendoortje. Ideaal om samen van te smullen.

Eerlijk reepje, van eerlijke handel

Aan het einde van de vorige eeuw, viel het reepje in Belgische handen. Sindsdien maakt het deel uit van The Belgian Chocolate Group. En sinds 2013 draagt het merk het UTZ-certificaat. Een keurmerk voor duurzame cacao. Goed voor de boeren, hun families en onze planeet dus!

"Door gebruik te maken van duurzaam geproduceerde cacao, geven we boeren betere en eerlijke kansen. En helpen we onze planeet. Zo zorgt Koetjesreep voor de families van nu en de toekomst."