Koetjesreep, al bijna 100 jaar lekker delen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat de naam Koetjesreep zowel bij jong als oud een belletje doet rinkelen, is geen toeval. Al sinds de tweede helft van de vorige eeuw is het reepje ingeburgerd in Nederland en Vlaanderen. Als onderdeel van onze cultuur en favoriet van velen. De iconische koe en de blauwe kleur roepen blije herinneringen op bij ouders, grootouders en jawel, ook bij kinderen. Een reepje voor iedereen dus. Ideaal om te delen! 

 

 

 

 

Dit is waar het ooit allemaal begon. De Pette-Boon chocoladefabriek in Wormerveer waar de eerste Koetjesreep van de band rolde. Het gebouw kreeg ondertussen een andere bestemming en de productie verhuisde. Maar Koetjesreep bleef ingeburgerd in de Nederlandse samenleving. En in de Vlaamse. Er werden zelfs liedjes over gemaakt. Denk maar aan de hit van De Jeugd van Tegenwoordig. 

Het tussendoortje om te delen

“Of het nu gaat om een reepje dat je doormidden breekt, of een grote zak die je opentrekt met vrienden, bij Koetjesreep geloven wij dat delen lekker is. Van vader op zoon, van grootmoeder op kleindochter. Kindjes en volwassenen onder elkaar.”

 

 

 

Het is een reepje met een rijke geschiedenis. Zo werd de verpakking regelmatig gerestyled. Maar de smaak, die bleef. En dus valt de cacaofantasie bij ouders, grootouders en zeker de kleinsten onder ons in de smaak. Het is een kleine beloning. Een lekker tussendoortje. Ideaal om samen van te smullen.

Eerlijk reepje, van eerlijke handel

Met het Cococa Horizons certificaat richt Koetjesreep zich rechtstreeks op het ondersteunen van duurzame cacaoteelt. Hierbij ondersteunen we het proces dat bijdraagt aan een betere toekomst voor verschillende cacaoboeren. Maar ook bosvriendelijke cacaoteelt en het tegengaan van kinderarbeid zijn een van de vele voordelen van het Cocoa Horizons programma. Meer info hierover vind je hier.

"Door gebruik te maken van duurzaam geproduceerde cacao, geven we boeren betere en eerlijke kansen. En helpen we onze planeet. Zo zorgt Koetjesreep voor de families van nu en de toekomst."